Home » Bedrijven » Groepstrajecten

Groepstrajecten

Groepscursus ‘stoppen met roken’

Elk bedrijf, ongeacht de omvang, branche, bedrijfscultuur of arbeidssysteem, kan een groepscursus organiseren. Een door mij als tabakoloog begeleide groepscursus is een effectieve manier om te stoppen met roken en past binnen een hoogwaardig rookbeleid op de werkvloer.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze benadering de grootste kans op succes biedt. Bovendien integreer ik mijn kennis en expertise in mijn programma's om het welzijn en de prestaties op de werkplek te bevorderen, met behulp van inzichten uit de bewegingspsychologie, voedingspsychologie, psychotherapie en prestatiepsychologie.

Maak een afspraak
Fenix Rookstop

Rookstopprogramma in het bedrijf

Na een optionele infosessie of na de aankondiging van het uitgebreide rookstopprogramma kunnen werknemers zich inschrijven bij de aangewezen contactpersoon van het bedrijf.

Het groepstraject omvat normaal gesproken acht sessies van ongeveer 1 uur en 30 minuten (wijzigingen zijn mogelijk na overleg):

  • Drie groepssessies vinden plaats voor de vastgestelde rookstopdatum om zich optimaal voor te bereiden op de uitdaging en mogelijke valkuilen.
  • Drie groepssessies vinden plaats na de rookstopdatum om ervaringen te delen en technieken en tips te delen voor blijvende stoppen met roken (hervalpreventie).
  • Ten slotte vinden nog twee afsluitende groepssessies plaats om een rookvrij leven te verankeren in een nieuwe, gezondere levensstijl.
  • De eerste vijf sessies worden bij voorkeur wekelijks gehouden, waarna de tijd tussen de sessies wordt vergroot.

Tijdens de groepssessies kunnen deelnemers hun ervaringen delen, praten over mogelijke obstakels en problemen, en samen successen vieren. Het succes van een groepslid kan andere leden motiveren en hen het vertrouwen geven dat ze ook kunnen slagen. Tijdens deze sessies krijgen deelnemers gepersonaliseerd advies onder leiding van mij als tabakoloog.

Kostprijs: Neem contact op voor een offerte, gebaseerd op het aantal deelnemers en benodigde tijdsinvestering.

"Ik had het meest aan de verhalen en ervaringen van collega's, de vele tips en het gevoel au serieux genomen te worden"

"De sessies waren goed opgebouwd met veel ruimte om in te gaan op de persoonlijke ervaringen"

"Cedric is niet betuttelend en niet dirigerend, maar openstaand met begrip"

"Feedback en reacties waren steeds passend bij de groep. Nooit verwijtend, maar altijd steunend en nieuwe suggesties aanreikend"

Feedback van deelnemers na rookstoptraject via groepssessies