Home » Voor rokers » Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

1-op-1 ondersteuning naar een rookvrij leven

Stoppen met roken is een uitdaging vanwege zowel fysieke als psychologische verslavingen. De steun van een tabakoloog is essentieel. Nicotinevervangers, medicatie, cognitieve gedragstherapie en moderne technologie kunnen helpen. Als erkend tabakoloog en psycholoog, pas ik mijn aanpak aan jouw behoeften aan.

Mijn ervaring als gezondheidspsycholoog combineert rookstopbegeleiding met Acceptance & Commitment Therapy/Training en bewegingspsychologie voor een gezondere levensstijl. De Vlaamse overheid ondersteunt rokers, en de sessies bij mij zijn sterk verlaagd in kosten. We kunnen online, in persoon of tijdens wandelingen sessies houden, en ik gebruik online platforms en apps voor opvolging en begeleiding tussen de sessies door.

Neem contact op

Tabakologen

Studies van Tabakstop en de beroepsvereniging van tabakologen tonen aan dat persoonlijke begeleiding de slaagkans aanzienlijk verhoogt.

Bij persoonlijke begeleiding:

 • 68,7% van deelnemers kon stoppen met roken
 • 25% en 23% die respectievelijk meer dan 6 maanden en 1 jaar gestopt bleven

Zonder hulp is dit slechts 3-5%

Verloop

In onze eerste uitgebreide sessie, brengen we je rookgewoonten in kaart en bepalen we samen een rookstopdatum die bij jou past. Vervolgens richten onze vervolgsessies zich op de voorbereiding op je stopdatum en bieden we de ondersteuning die je nodig hebt om rookvrij te blijven. Onze gespreksonderwerpen omvatten onder andere:

 • Het overzicht en de keuze van mogelijke hulpmiddelen voor stoppen met roken (zoals medicatie, nicotinevervangers, of e-sigaretten). Merk op: geen enkel hulpmiddel wordt opgelegd of verplicht.
 • Het versterken van je besluit om te stoppen en het vinden van de juiste motivatie.
 • Tips en trucs om de eerste dagen na het stoppen met roken door te komen.
 • Omgaan met ontwenningsverschijnselen en de drang om te roken.
 • Het aanpakken van stress zonder naar een sigaret te grijpen.
 • Beheersen van gewichtstoename.
 • Omgaan met uitdagingen in je omgeving.
 • Preventie van terugval en het opstellen van een noodplan.
 • Het creëren van een leven zonder roken.

Deze vervolgsessies duren meestal geen volledig uur en kunnen zowel online plaatsvinden als tijdens wandelsessies, met het oog op het bevorderen van een gezondere levensstijl.

Prijzen

Onder het terugbetalingssysteem worden tabakologen vergoed door de Vlaamse overheid.

Jouw eigen bijdrage wordt als volgt berekend:

 • Zonder verhoogde tegemoetkoming: €7,5 per kwartier
 • Met verhoogde tegemoetkoming: €1 per kwartier

Je hebt jaarlijks recht op 48 punten voor de terugbetaling van rookstopbegeleiding. Dit omvat maximaal 4 uur individuele begeleiding of 12 uur groepsbegeleiding (wisselen tussen individueel en groep is mogelijk). Bij begeleiding door een erkend tabakoloog gaan er punten af:
3 punten per kwartier voor individuele begeleiding en 1 punt per kwartier voor groepsbegeleiding. Je wordt op de hoogte gehouden van het aantal resterende punten tijdens de begeleiding. Als je bijvoorbeeld de volledige 4 uur begeleiding opgebruikt en geen recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, bedragen de totale kosten €120.

Bovenstaande tarieven gelden voor inwoners van het Vlaams Gewest. Inwoners van Brussel vallen onder een andere RIZIV-regeling.

Jongeren tot 20 jaar betalen hetzelfde tarief als mensen met verhoogde tegemoetkoming.
Voor bedrijven kunnen speciale regelingen worden getroffen.

Betaling

Betaling gebeurt via het scannen van een QR-code met mobiele betaalapps (eigen bank, Bancontact, Payconiq).

"Cedric is niet betuttelend en niet dirigerend, maar openstaand met begrip"

"Cedric heeft niet alleen een goede kennis, maar kan deze ook nog eens goed en helder overbrengen"

"Een fantastische gedreven expert die zijn kennis deelt op een praktische manier"

"Na verschillende pogingen tot stoppen met roken overwogen om het onder begeleiding te proberen. Ik vond het aangenaam dat er iemand luistert zonder een oordeel te vellen. Samen hebben we een stappenplan opgesteld dat ik op mijn eigen tempo kon en mocht uitvoeren. Kortom: echt begeleiding op maat op een positieve manier."

Feedback van cliënten na individuele begeleiding

Ook stoppen met roken in 30 dagen?
Start met ons online rookstopprogramma.