Home » Media » Podcasts

Podcasts

Boeiende gesprekken en inspirerende verhalen

De podcast die je helpt herrijzen uit de as van je laatste sigaret

De enige podcast in Vlaanderen die volledig draait rond tips om te stoppen met roken en gestopt te blijven! Wat voor afleveringen mag je verwachten? Hardnekkige mythes rond het roken en nicotineverslaving worden onderbouwd onderuit gehaald, je krijgt tips om te stoppen met roken dat je niet overal vindt, ik geef mijn mening over berichten in de media over het roken of vapen & ik nodig andere experts uit om hun praktische tips met jullie te delen.

Maar alle suggesties voor onderwerpen blijven steeds welkom! Stuur je vragen of thema’s door en wie weet bouw ik er wel een aflevering rond.

Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan zeker via je favoriete podcastplatform of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Luister via

Spotify

Luister via

Apple

Luister via

Google

Afleveringen

Over uitschuivers & herval
S01 / E06 - 04 maart 2024

#6 - Over uitschuivers & herval

Een rookstop is niet gemakkelijk en lukt vaak niet van de eerste keer. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je omgaat met momenten van 'falen' of 'mislukken'. Ontdek alles over het belangrijke verschil tussen uitschuivers en herval.

Het plan van aanpak
S01 / E05 - 26 december 2023

#5 - Het plan van aanpak

Begin nooit nog onbezonnen of onvoorbereid aan een rookstoppoging! In deze aflevering overloop ik alle belangrijke stappen die je moet zetten in de voorbereiding richting je rookstopdatum. 

Rokersidentiteit met prof. Eline Meijer
S01 / E04 - 13 december 2023

#4 - Rokersidentiteit met prof. Eline Meijer

Voor de vierde aflevering van de Fenix Rookstop heb ik voor het eerst een gast uitgenodigd! Professor Eline Meijer vertelt me doorheen deze aflevering alles over de rokersidentiteit.

Slapende honden wakker maken na de rookstop
S01 / E03 - 08 november 2023

#3 - Slapende honden wakker maken na de rookstop

In aflevering #3 spring ik vooruit en kijk ik naar hervallen in het roken na lang(er) gestopt te zijn. Hoe komt het dat iemand die eindelijk van de sigaret en de lastige ontwenningsverschijnselen af was, toch terug bezwijkt aan de sigaret?

Het gevecht met de hydra die roken is
S01 / E02 - 08 november 2023

#2 - Het gevecht met de hydra die roken is

Storytime! In aflevering twee neem ik jullie mee naar het oude Griekenland en vertel ik jullie over het heroïsche gevecht tussen Hercules en de Hydra van Lerna. Wacht...? Wat heeft dat met rookstop te maken?! Je ontdekt het in deze aflevering.

Heb jij zelf wel gerookt?
S01 / E01 - 08 november 2023

#1 - Heb jij zelf wel gerookt?

Welkom bij de Fenix Rookstop Podcast! In deze eerste aflevering stel ik mezelf even voor (kwestie dat jullie weten naar wie je luistert...) en licht ik toe wat een rookstopcoach of tabakoloog precies doet.