Home » Media » Blog » Boektip - Robert West - Zo stop je met roken

Boektip - Robert West - Zo stop je met roken

28 februari 2023
Boektip - Robert West - Zo stop je met roken

Een tijd geleden deelde ik in mijn leestips al eens de methode van Alan Carr. Hoog tijd dat ik mijn favoriete rookstopboek deel en dat is niet van de hand van een rookstopguru.

Robert West is professor psychologie in het Verenigd Koninkrijk en een wetenschappelijke autoriteit op het vlak van rookstop. In zijn boek "Zo stop je met roken" lijst hij zowat alle populaire en minder bekende methodes op om van de sigaret af te raken. Vanuit zijn wetenschappelijke bril duidt hij in begrijpelijke mensentaal hoe wetenschappelijk onderbouwd een methode is en waarom ze al dan niet succesvol is. Een waardevol overzicht dus om je keuze te maken als je een rookstop overweegt.

Het mooie in dit boek zit hem in de subtitel "De Gouden Formule". Mensen denken dat dit boek je zal vertellen hoe je nu moet stoppen. Ik verklap hier al een beetje de clou: de gouden succesvolle formule is datgene wat werkt voor jou! En dat betekent vaak puzzelen, trial en error, weglaten wat niet werkt en vervangen door wat wel helpt. Maar op dit boek kan je dan ook terugvallen en opnieuw lezen om een nieuwe poging te plannen. Dit is dan ook meteen het grootste verschil met de methode van Alan Carr (die trouwens ook besproken wordt in het boek van West): Carr kan geweldig motiverend zijn de eerste keer dat je het leest, maar het heeft nooit dezelfde impact bij een tweede leesbeurt.

Wat gebeurt er dan nog meer bij een tabakoloog als alles al in dit boek staat? Als tabakoloog kan ik vanuit mijn ervaring en expertise jou helpen sneller tot een succesvol resultaat te komen. Minder trial en error en sneller op weg naar een geslaagde rookstop aan de hand van een persoonlijk plan van aanpak.

Neem gerust contact op om de opties te verkennen of lees meer over rookstop hier op de website.

Nieuws archief


Online Rookstoppogramma

Herrijs uit de as van je laatste sigaret.

Stop met roken in 30 dagen dankzij ons Online Rookstopprograma.

Zet de eerste stap